sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Simply the bestElämän yksinkertaiset asiat ovat parhaimpia. Yksinkertaisuus on kaunista. Valitettavasti se hukkuu usein kaiken monimutkaisuuden alle. Ihmiset menettävät kosketuksen yksinkertaisuuteen omalla toiminnallaan.Oman elämän yksinkertaistaminen on oikeastaan hmm...sekin yksinkertaista, mutta se vaatii monimutkaisuudesta poisoppimista. Epäolennaisen unohtamista. Silloin pitää harjoitella. Moni on laiska harjoittelemaan. Raha voi sotkea tätä. Sen avulla ei tarvitse harjoitella. Haalimme asioita ympärillemme ja etsimme elämyksiä rakennetusta maailmasta. Moni eksyy isojen legotalojen ja nukketaloelämän sokkeloihin ja kadottaa yksinkertaisen todellisuuden.Yksinkertaisuus on jotain, mikä on aina ollut ja tulee olemaan. Se on sitä, mitä pidetään itsestäänselvyytenä ja tylsänä. Siihen liitetään kaikenlaista aliarvioimista, samalla se on jokaisen elämän lähtökohta. Luonto on yksinkertainen. Sieltä voi aina hakea apua jos elämä menee liian rönsyileväksi. Luonto ei maksa mitään ja se on itsessään elämysten kuningas. Siellä voi havaita aina uutta. Kokea elämykset aitoina ja yllättyä, kun mikään ei ole koskaan samalla tavalla.Taltioin näkemääni yksinkertaista kauneutta. Apilat, maisema, taivaan värit, pilvet ja sade. Täysin yksinkertaisia asioita, joille ei kuitenkaan anneta riittävästi arvoa. 2 kommenttia:

  1. Totta, yksinkertaisuus on kaunista. Ja luonto on kauneudessa voittamaton.

    Juuri tänään mietin, mitä menettäisin, jos en näkisi silmilläni kaikkea kaunista ympärilläni mm. luontoa. Näköaisti on valtavan tärkeä, vaikka muutkin aistit antavat paljon.

    Aina ei muista arvostaa hyviä asioita, joita pitää itsestäänselvänä. Kunnes ne ovat vioittuneet tai poissa.

    VastaaPoista
  2. Olet oikeassa tajuamme monen asian vasta, kun menetämme sen olemassaolon. Terveyteen liittyvät asiat ovat yksi esimerkki.

    VastaaPoista